середа, 02 березня 2022 11:01

Священники УПЦ МП закликали Онуфрія вийти з РПЦ

Священники УПЦ МП закликали Онуфрія вийти з РПЦ
Заклик оприлюднили близько десяти священиків із храмів Києва, Київської області та Дніпра. Фото: скрін з відео

Священники Української православної церкви московського патріархату записали звернення до митрополита Онуфрія із закликом зібрати Помісний собор і вийти з московського патріархату.

Один з кліриків заявив, що припиняє згадувати ім'я Онуфрія під час богослужінь. Своє звернення віряни виклали на YouTube.

"Звертаюся до свого настоятеля, блаженнійшого митрополита Онуфрія з проханням ініціювати скликання помісного собору Української православної церкви, на якому порушити питання про недоречність подальшого перебування у складі Московського патріархату та зміну канонічного статусу нашої Церкви", – сказав один із кліриків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці – символ незламності - Зеленський звернувся до нації

"Ми вважали вас батьком, а дехто навіть великим господином і Отцем, але ви виявилися гіршим за вітчима. Бог вам суддя", – звернулися священники УПЦ МП.

"Я припиняю поминати ваше ім'я за богослужінням у нашому храмі. Це моя відповідь на ваше мовчання під час війни Росії з Україною та потурання у всьому президентові Росії Володимиру Путіну, що й призвело до цієї війни", – сказав один із кліриків.

Заклик оприлюднили близько десяти священників із храмів Києва, Київської області та Дніпра. Як зазначив один із отців, його храм у селі Демидові був зруйнований під час обстрілу російськими військами.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Священники УПЦ МП закликали Онуфрія вийти з РПЦ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути