середа, 02 березня 2022 09:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Українці – символ незламності - Зеленський звернувся до нації

Українці – символ незламності - Зеленський звернувся до нації
Росія втратила 6 тис. загиблих за шість днів війни. Фото: president.gov.ua

За сім днів війни українці об'єдналися більше, ніж за 30 років незалежності.

Ми об'єднали Європу, країни ЄС, людей від Атлантики до передмістя Харкова, заявив президент Володимир Зеленський під час відеозвернення 2 березня.

"Бажаю здоров'я, єдина країно! Я не випадково сказав єдина. Почався сьомий день цієї страшної війни, яку ми відчуваємо однаково. За цей час у нас єдності більше, ніж за 30 років. Спочатку нам було однаково страшно. Потім однаково боляче, а зараз усе однаково, окрім перемоги, правди, миру та спокою, до якого ми хочемо прийти. Окрім життів наших людей, за яких ми переживаємо, окрім України. Сьогодні українці – символ незламності. Символ того, що люди в будь-якій країні будь-якої миті можуть стати найкращими людьми на землі", - сказав він, наголосивши, що ворог дуже жорстокий.

Увечері росіяни бомбили українців у Києві, а потім влучили ракетою у Бабин Яр.

"Бабин Яр – це особлива частина Києва, особлива частина Європи, місце молитви, місце пам'яті про сотні тисяч людей, яких вбили на цих схилах. Тож зараз кричіть про вбивство українців. Кричіть про вбивства мирних людей", - зазначив глава держави.

Зеленський закликав євреїв усього світу відреагувати на вчорашній обстріл ракетами Бабиного Яру, адже саме в мовчанні народжується нацизм.

"Ким треба бути, щоб зробити таке місце мішенню для ракети? Ви вбиваєте вдруге жертв Голокосту. У часи радянської влади там на кістках побудували торговий центр та спортивний клуб, господарські споруди, зробили там парк, щоб стерти справжню історію Бабиного Яру. Але за що його бомбили? Це же на за межею людяності. Такий ракетний удар свідчить, що для багатьох людей у Росії наш Київ абсолютно чужий. Вони нічого не знають про нашу столицю, про нашу історію, але у них є наказ – стерти нашу історію, нашу країну, нас усіх", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війська РФ намагаються з півночі відрізати столицю й блокувати Маріуполь

За перші шість днів війни Росії проти України ворог утратив понад 6 тис. людей загиблими.

"Російські матері втрачають дітей у зовсім чужій для них країні. Вдумайтеся в це число: шість тисяч загиблих росіян. Російські військові. Це без підрахунку втрат ворога за минулу ніч", - додав президент.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Українці – символ незламності - Зеленський звернувся до нації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути