Ексклюзиви
середа, 02 березня 2022 09:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Війська РФ намагаються з півночі відрізати столицю й блокувати Маріуполь

Війська РФ намагаються з півночі відрізати столицю й блокувати Маріуполь
У сухопутних військах звертають увагу на обстріли об'єктів критичної інфраструктури. Фото: facebook.com/UkrainianLandForces

Війська РФ силами 13 батальйонних тактичних груп намагаються продовжити наступ у напрямку Києва по рубежу міст Гореничі, Гостомель і Демидів, щоб блокувати столицю з північного та північно-західного напрямків.

На Житомирщині наразі перебуває до трьох батальйонних тактичних груп російської п'ятої загальновійськової армії, повідомили 2 березня Сухопутні війська Збройних сил України.

"На Сіверському напрямку до 17 БТГр окупаційних військ, не зважаючи на втрати у живій силі та техніці, продовжують наступальні дії з метою блокування столиці. Загарбників зупинили в районах населених пунктів Козелець, Бобровиця, Макіїв. На іншому напрямку, у районах населених пунктів Світильня, Перемога, Гостролуччя війська противника втратили наступальний потенціал", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьомий день війни: що відбувається в українських містах

Сухопутні війська звітують, що російським військам не вдається втримати в оточенні Суми, Лебедин і Охтирку. На Слобожанщині спостерігається наступальна операція в напряму Краснограда та Ізюму. Водночас росіян зупинили в районі Богодухова, Чугуєва та Шевченкового.

"На Донецькому напрямку, не маючи успіху, агресор зосередив зусилля на блокуванні міста Маріуполь. На Таврійському напрямку противник продовжує наступальні дії в районах населених пунктів Скадовськ, Гола Пристань, Херсон, Снігурівка, Нова Каховка. Після перегрупування продовжує пересування у напрямку Херсона та Миколаєва. До двох БТГр діє в районах населених пунктів Василівка, Червоне Поле, Новопетрівка", – йдеться у зведенні.

Спостерігається також розгортання російської корабельної групи у Чорному морі та підготовка до висадки десанту. У Сухопутних військах звертають увагу на обстріли об'єктів критичної інфраструктури "з метою залякування цивільного населення".

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Війська РФ намагаються з півночі відрізати столицю й блокувати Маріуполь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути