середа, 26 травня 2021 15:44

Священника затримали за вбивство дитини 49 років по тому. Помер того ж вечора

Священника затримали за вбивство дитини 49 років по тому. Помер того ж вечора
Родина хлопчика шкодує, що вбивцю не вдалося притягнути до відповідальності. Фото: pixabay.com

У США після 49 років розслідування закрили справу про смерть підлітка в штаті Массачусетс. Убивцею виявився наближений до його сім'ї католицький священник, але притягнути його до відповідальності не вдалося.

У день, коли видали ордер на арешт, священник помер у лікарні, повідомили на сайті прокуратури округу Гампден. Розслідувати смерть 13-річного Даніеля Крото почали ще у квітні 1972-го. Його тіло знайшли в річці Коннектикут у місті Чікопі. Хлопчик був одягнений у речі, які напередодні вдягнув до місцевої католицької школи.

У березні 2020 року працівники відділу нерозкритих справ звернули увагу на лист від убивці хлопчика, який нібито отримав місцевий священнослужитель Річард Лавін. Експертиза з криміналістичної лінгвістики показала, що Лавін міг сам собі його написати.

Крото був наймолодшим із п'яти хлопчиків у родині. Він і його брати служили міністрантами (помічниками на відправах. - Gazeta.ua) в Лавіна, тож часто з ним спілкувалися. Священник часто брав хлопців до себе без батьків. 2005 року його позбавили духовного сану через численні скарги про домагання. Лавін зацікавив слідчих ще на початку розслідування, оскільки робив брехливі заяви в перші дні після вбивства. Наприклад, стверджував, що ніколи не залишався із хлопчиком наодинці.

У квітні й травні 2021-го правоохоронці вкотре допитали Лавіна, але той відмовився визнавати провину, намагаючись заплутати слідство. Однак чоловік зробив заяви, котрі вказували на те, що саме він бачив хлопчика востаннє. Убивця привів дитину до річки й напав. Згодом священник повернувся на місце злочину й побачив, що тіло хлопчика плаває обличчям долу.

Родина хлопчика шкодує, що вбивцю не вдалося притягнути до відповідальності, але подякувала правоохоронцям, які довели справу до кінця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шмат ковбаси допоміг поліції розкрити справу 9-річної давнини

У січні в ОАЕ розкрили справу про вбивство, використовуючи технологію Memory Print. Вона вимірює мозкові хвилі людини. Кільком підозрюваним, яких затримали після інциденту, показали світлини з місця злочину. Лише в однієї людини змінилися показники мозкових хвиль після того, як вона побачила знаряддя вбивства.

Зараз ви читаєте новину «Священника затримали за вбивство дитини 49 років по тому. Помер того ж вечора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути