пʼятниця, 23 лютого 2018 11:28

Світова спільнота звинуватила Росію у вбивстві сирійських дітей
11

Автор: 24tv.ua
  Наслідки авіаударів по Східній Гуті
Наслідки авіаударів по Східній Гуті

Світова спільнота активно звинувачує Росію у звірствах, які чинять поурядові сирійські сили в передмісті Дамаска – Східній Гуті.

Із відповідною заявою виступила у Вашингтоні речниця Державного департаменту США Хезер Науерт, передає "Укрінформ".

"Від рук сирійського режиму загинули жахливою смертю понад 400 цивільних. І, як ми всі знаємо, його підтримує не лише Росія, але й Іран. Варто нагадати, що Росія несе унікальну відповідальність за те, що там відбувається. Без Росії, яка підтримує Сирію, звичайно би не було цього розгрому й цих смертей", - сказала Хезер Науерт.

Переговори з питань сирійського врегулювання в Астані, ініційовані Росією, Іраном і Туреччиною.

"Ситуація навколо Східної Гути підтверджує провал процесу в Астані, і саме тому уряд Сполучених Штатів, як і багато інших країн, виступають за Женевський процес як найкращий шлях, що зрештою приведе до миру і, в кінцевому рахунку, до політичного рішення в Сирії", - каже Науерт.

За її словами, режим Асада за підтримки Росії морить голодом людей та стоїть на заваді гуманітарної допомоги.

Наслідки авіаударів по Східній Гуті
Фото: 24tv.ua
Наслідки авіаударів по Східній Гуті
Наслідки авіаударів по Східній Гуті
Наслідки авіаударів по Східній Гуті
Наслідки авіаударів по Східній Гуті

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія заблокувала резолюцію Радбезу ООН по Сирії

Канцлер Німеччини Анґела Меркель також закликала припинити кровопролиття в Сирії, повідомляє DW.

"Ми маємо зробити все, що в наших силах, щоби покласти край цій різанині", - заявила Меркель, адресуючи свої слова і союзникам режиму Асада, Ірану та Росії. - Те, що ми бачимо, жахливі події в Сирії, боротьбу режиму не з терористами, а проти власного народу, убивство дітей, знищення лікарень, це все є різаниною, яка заслуговує на осуд".

Від учора у світі почалися громадянські акції з вимогами припинити геноцид у Східній Гуті. У Лондоні влаштували мовчазний протест.

Автор: Twitter
  Наслідки авіаударів по Східній Гуті
Наслідки авіаударів по Східній Гуті

Дамаск і Москва заперечують бомбардування цивільних районів і звинувачують повстанців у тому, що ті використовують мирних жителів як живий щит, пише Reuters. Росія звично заблокувала резолюцію ООН, запропоновану Швецією і Кувейтом, щодо 30 денного припинення вогню в Гуті. Ситуацію назвали "наслідком масового психозу ЗМІ". Це вже 10 вето РФ на сирійські резолюції ООН.

Але 22 лютого проурядові сирійські ЗМІ повідомили, що російські бойові літаки і радники "приєдналися до битви". У Сирію прибули чотири винищувачі Су-35 і літак дальнього радіолокаційного виявлення й управління А-50. Маршрут пролягав над акваторією Каспійського моря і через повітряний простір Ірану та Іраку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сирії підбили літак військ Асада

Нова техніка може бути використана для бомбардування району Східна Гута, за даними сирійських активістів. В інтернеті опублікована фотографія, яка зроблена під час посадки на Хмеймімі.

"Після всіх цих кадрів, що надійшли зі Східної Гути за останні 72 години, якщо це не переконає членів Ради Безпеки ООН, держав Ради, у необхідності припинення вогню, чесно кажучи, ми не знаємо, що тоді їх переконає", — сказав координатор гуманітарної допомоги ООН щодо кризи в Сирії Панос Моумцис.

За його словами, близько 390 тисяч цивільних бояться виходити зі своїх будинків, а вода, продукти харчування і електрика закінчилися. В одній з областей 80% людей жили у підвалах, пише Reuters.

"Таке відчуття, що ніхто не слухає, що немає реакції, політичної сили та можливості вплинути, зупинити різкий наступ".

Також Моумцис підкреслив, що для вирішення цієї проблеми ООН потребує $3,5 млд на 2018 рік, однак план фінансується лише на 5%.

Сирійська Гута – це найбільший бастіон повстанців. У місті проживає близько 400 тисяч людей. Облога триває з 2013 року.

З кінця минулого тижня російська авіація щодня завдає близько 80 ударів, до 30 ударів завдає авіація Асада, щодня в населені майже 200 тисячами мешканців квартали Східної Гути випускають більше 200 реактивних ракет, вбиваючи при цьому від 80 до 150 цивільних мешканців. Лише за останні 4 доби вбито щонайменше 500 та поранено до 1400 цивільних осіб.

Зараз ви читаєте новину «Світова спільнота звинуватила Росію у вбивстві сирійських дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути