понеділок, 15 серпня 2022 18:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Швейцарія змінює умови надання допомоги українським біженцям

Швейцарія змінює умови надання допомоги українським біженцям
Швейцарія змінила правила надання соціальної допомоги українським біженцям. Фото: pexels.com

Швейцарія змінила правила надання соціальної допомоги українським біженцям. Відтепер під час розгляду відповідних заявок влада країни враховуватиме і їхнє фінансове становище.

На сьогодні понад 60 тис. українців прибули до Швейцарії і набули статусу захисту S, який дозволяє їм отримувати соцдопомогу, а також працювати в країні. Нові зміни погодила влада кантонів, пише SwissInfo.

У випадку громадян України, які прибули у Швейцарію, такі активи, як коштовності, автомобілі, а також банківські активи чи нерухомість у рідній країні не враховуються під час розрахунку права на соціальну допомогу.

Ця практика відрізняється від того, як у Швейцарії надають допомогу тимчасовим переселенцям з інших країн. Досі заможні українці також могли отримувати соцдопомогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще одна європейська країна надаватиме грошову допомогу українцям

Минулого тижня кантональна влада, відповідальна за соціальну допомогу, погодилася посилити правила з тим, щоб доходи й майно біженця враховувалися незалежно від того, чи отримані їх в Україні або Швейцарії.

Це означає, якщо українці зі статусом S знімають кошти з банківських рахунків в Україні або купують там інші активи, ці кошти мають врахувати під час оцінювання їхнього доходу. Винятком залишається автомобіль, оскільки він необхідний для повернення на батьківщину.

Влада Швейцарії очікує, що нові рекомендації щодо того, як чинити з автомобілями й іншими активами, як-от ювелірні вироби, представлять наприкінці осені.

Україна й Швейцарія завершили переговори про можливість представництва українських інтересів у країні-агресорці Російській Федерації після розриву дипломатичних відносин.

Для того, щоб мандат покровительства набув чинності, все ще потрібна згода Росії. Про це повідомив керівник пресслужби міністерства закордонних справ Швейцарії Мікель Штайнер.

Зараз ви читаєте новину «Швейцарія змінює умови надання допомоги українським біженцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути