четвер, 04 червня 2020 05:12

Швеція визнає помилковість підходу до боротьби з коронавірусом

Швеція визнає помилковість підходу до боротьби з коронавірусом
В Швеції визнають помилковість підходу при боротьбі з Covid-19. Фото: Reuters

Ведучий епідеміолог Швеції Андерс Тегнелл визнав, що його "антикарантинна" стратегія боротьби з Covid-19 привела до надто великої кількості смертей.

"Якби ми зіткнулися з тією ж хворобою з тими ж знаннями, що і сьогодні, я думаю, що наша відповідь виявилася б десь посередині між тим, що зробила Швеція, і тим, що зробив інший світ", - це Тегнелл заявив в інтерв'ю "Шведському радіо"

Завдяки Тегнеллу Швеція застосувала суперечливий підхід до боротьби з вірусом, відмовившись від строгих локдаунів: під час пандемії були заборонені збори більше 50 чоловік, проте люди могли відвідувати ресторани, спортивні зали, ходити по магазинам, відправляти дітей у віці до 16 років в школу.

До сих пір Тегнелл стверджував, що довгострокова природа пандемії Covid-19 вимагає більш стійких заходів у відповідь, ніж серйозні і раптові блокування. Незважаючи на критику з-за кордону, стратегія Тегнелла отримала широку підтримку в Швеції.

Але з урахуванням того, що багато інших країн Євросоюзу в даний час знімають свої блокування, що Швеція, швидше за все, може залишитися позаду у відмові від карантинних обмежень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Портников назвав основну ілюзію українців після карантину

Рівень захворюваності в Швеції є одним з найвищих в світі і набагато перевищує рівень смертності в сусідніх Данії і Норвегії. Смертність в Швеції складає 43 людини на 100 тис. Населення.

Зараз ви читаєте новину «Швеція визнає помилковість підходу до боротьби з коронавірусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути