неділя, 23 жовтня 2022 13:13

Сунак оголосив про висунення на посаду прем'єра Великої Британії

Сунак оголосив про висунення на посаду прем'єра Великої Британії
Ріші Сунак вдруге боротиметься за крісло британського прем'єра. Фото: twitter.com/RishiSunak

Колишній міністр фінансів Великої Британії Ріші Сунак офіційно оголосив про висунення на посаду голови Консервативної партії та премʼєр-міністра.

Сунак заявив, що Британія стикається з глибокою економічною кризою. Про це він повідомив 23 жовтня у Twitter.

"Вибір, який наша партія зробить зараз, вирішить, чи матиме наступне покоління британців більше можливостей, ніж попереднє. Саме тому я бажаю бути вашим наступним прем'єр-міністром і лідером Консервативної партії. Я хочу виправити нашу економіку, об'єднати нашу партію і досягти успіху в нашій країні", – написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джонсон і Сунак провели переговори щодо виборів прем'єра Великої Британії – Bloomberg

Сунак став другим кандидатом, який офіційно балотувався. Він продовжує лідирувати в передвиборчих перегонах, заручившись підтримкою 128 членів парламенту від усіх крил своєї партії.

Ріші Сунак вже балотувався на посаду премʼєра Великої Британії після відставки Бориса Джонсона, але програв Ліз Трасс. Щодо України, то Сунак колись на дебатах з Трасс відповів на питання про Україну так само як і вона – за всебічну підтримку, але проти безпосередньої участі британської армії.

20 жовтняТрасс заявила, що подає у відставку. Сказала, що не може виконати мандат, на який її обрали. І заявила про період "великої економічної і міжнародної нестабільності".

Джонсон висуне свою кандидатуру на виборах керівника уряду. Кілька депутатів-консерваторів уже пропонують, щоб він замінив на посаді прем'єрку Трасс, повідомила британська газета The Times.

Зараз ви читаєте новину «Сунак оголосив про висунення на посаду прем'єра Великої Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути