неділя, 23 жовтня 2022 12:52

Джонсон і Сунак провели переговори щодо виборів прем'єра Великої Британії – Bloomberg

Джонсон і Сунак провели переговори щодо виборів прем'єра Великої Британії – Bloomberg
Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон та екс-глава скарбниці Сполученого Королівства Ріші Сунак провели переговори. Фото: Sky News

Борис Джонсон і Ріші Сунак провели переговори з наближенням до крайнього терміну висунення кандидатур на посаду прем'єр-міністра Великої Британії замість Ліз Трасс.

Предметом переговорів колишнього прем'єра й ексочільника скарбниці Сполученого Королівства став пошук угоди, яка усуне необхідність роздільного голосування за них для членів Консервативної партії, повідомляє Bloomberg.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відставка Трасс: коли оберуть наступного британського прем'єра

За інформацією журналістів, Джонсон і Сунак зустрілися на тлі закликів деяких членів парламенту від Консервативної партії відкласти свої розбіжності й домовитися про угоду, згідно з якою один з них обійме посаду прем'єр-міністра, а інший дістане іншу високу посаду в уряді.

Сунак продовжує лідирувати в передвиборчих перегонах, заручившись підтримкою 128 членів парламенту від усіх крил своєї партії, включно з колишніми союзниками Джонсона.

Джонсон перебуває на другому місці з 53 прихильниками, згідно з підрахунками ВВС. Однак його кампанія стверджує, що його підтримують 100 членів парламенту – число, необхідне для офіційного вступу в перегони.

20 жовтня прем'єр-міністерка Великої Британії Ліз Трасс заявила, що подає у відставку. Сказала, що не може виконати мандат, на який її обрали. І заявила про період "великої економічної і міжнародної нестабільності".

Зараз ви читаєте новину «Джонсон і Сунак провели переговори щодо виборів прем'єра Великої Британії – Bloomberg». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути