понеділок, 20 червня 2022 08:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Сума заморожених ЄС активів російських олігархів зросла вдвічі

Сума заморожених ЄС активів російських олігархів зросла вдвічі
Вартість заморожених ЄС активів російських олігархів сягнула психологічної позначки. Фото: pixabay.com

Через санкції Євросоюзу російські олігархи й установи втратили доступ до розкішної нерухомості, яхт, картин, вертольотів та інших активів на понад €12,5 млрд - близько $13 млрд.

За неповних три місяці сума таких активів подвоїлася, заявив офіційний представник Єврокомісії з питань юстиції Крістіан Віґанд, передає DW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відтік мільйонерів: спрогнозували, скільки багатіїв втечуть із РФ цьогоріч

"Сума заморожених активів російських олігархів майже подвоїлася з 6,7 мільярда євро у квітні до понад 12,5 мільярда ", - сказав він.

Різке збільшення заморожених активів Віґанд пов'язав з тим, що за останні тижні в ЄС виявили й заблокували багато об'єктів, які належать російським олігархам. Особливо в Німеччині.

Майно російських олігархів, арештоване через санкції у зв'язку з розв'язанням Росією війни в Україні, навряд чи повернеться до попередніх власників. Ідеться, зокрема, про вилучені в росіян з путінського оточення яхти.

Понад 10 суперяхт загальною вартістю майже $2,3 млрд конфіскували або арештували в європейських портах за останні шість тижнів у рамках масштабних санкцій, запроваджених проти російських олігархів після вторгнення РФ в Україну.

На британському острові Мен зняли з реєстрації літаки, що належать російським мільярдерам.

Серед олігархів, яким "обрізали крила", - найбагатша людина Росії, засновник USM Holdings Усманов, співвласник Северстали Олексій Мордашов, бізнесмени й соратники президента-агресора Володимира Путіна Аркадій і Борис Ротенберги, співвласник Уралхима та Уралкалия Дмитро Мазепін.

Зараз ви читаєте новину «Сума заморожених ЄС активів російських олігархів зросла вдвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути