понеділок, 02 вересня 2019 07:46

Суд змусив творця біткоїну виплатити $4 млрд компенсації

Суд змусив творця біткоїну виплатити $4 млрд компенсації
Суд США зобов'язав творця біткоїну заплатити компенсацію своєму партнеру. Фото: sputnik-abkhazia.ru

Суд західного округу Палм-Біч у Флориді США зобов'язав Крейга Стівена Райта виплатити родині покійного бізнес-партнера Дейва Клеймана 410 тис. біткоїнів, це близько $4 млрд.

При поточному курсі криптовалюти це приблизно 4 мільярди доларів

Розгляд справи почався у лютому 2018 року. Брат Клеймана звинуватив Райта у привласненні біткоїнів, які вони разом із Дейвом Клейманом заробили на майнінгу. У позові також містилася листування бізнес-партнерів. В одному з перших повідомлень від 2008 року Райт просив Клеймана допомогти із розробкою платіжної системи, повідомляє Bloomberg.

У ЗМІ Райта кілька разів називали одним із найімовірніших творців біткоїну. У 2016 році ВВС та The Economist розповіли, що Райт підписував повідомлення за допомогою цифрових підписів, створених з використанням криптографічних ключів, які належать до першої операції із біткоїнами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчений розповів, чому біткоїн можна порівняти з гноєм

У травні 2016 року австралієць підтвердив цю інформацію і заявив, що створив біткоїн разом із Дейвом Клейманом і Хелом Фінні. Проте Райт не надав переконливих доказів, тому багато експертів сумніваються в його твердженнях і причетності до створення найпопулярнішої криптовалюти світу.

Член Ради керуючих Європейського центрального банку і керівник Банку Естонії Ардо Ханссон і глава Національної економічної ради Ізраїлю Аві Сімхон прогнозують біткоїну неминучий крах. Ханссон назвав цифрові валюти "повним маренням", а падіння курсу біткоїна - "руйнуванням бульбашки".

Зараз ви читаєте новину «Суд змусив творця біткоїну виплатити $4 млрд компенсації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути