понеділок, 23 липня 2018 18:02

Створять розумну субмарину-камікадзе

Китайські військові розробляють підводні човни, які будуть рухатись океаном без людського екіпажу. Керуватимуть субмаринами за допомогою штучного інтелекту.

Китай використовуватиме ці безпілотні підводні човни для збору розвідувальних даних, посадки морських мін та атак в стилі "камікадзе", пише Daily Mail.

Автор: Daily Mail
  Китайські вчені створять підводні човни керовані штучним інтелектом
Китайські вчені створять підводні човни керовані штучним інтелектом

За словами вчених, субмарини будуть відносно невеликими і недорогими, порівняно з іншими військовими плавзасобами. Їх оснащуватимуть дизель-електричними двигунами. Вони зможуть залишатися під водою протягом кількох місяців.

Такі човни планують запустити в море 2020 року. У Китаї вже діє програма, в рамках якої проводяться випробування безпілотних підводних апаратів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готуються до війни з Росією: на вражаючому відео британська субмарина трощить льоди Арктики

Машини не зможуть замінити традиційні підводні човни з людськими екіпажами. Автономні підводні човни працюватимуть разом з пілотованими флотами.

Автор: Daily Mail
  Китайські вчені створять підводні човни керовані штучним інтелектом
Китайські вчені створять підводні човни керовані штучним інтелектом

Китай сподівається, що останні військові розробки AI допоможуть країні кинути виклик Заходу, а особливо США у стратегічних водах, таких як Південнокитайське море і західна частина Тихого океану.

Цей проект є лише частиною нарощування військових потужностей Китаю. Пекін планує збільшити військовий бюджет цього року на 10%, зі $132 млрд до $175 млрд.

У Пентагоні заявили, що китайські військові роблять спроби осліпити льотчиків Військово-повітряних сил США на військовій базі в африканській країні Джибуті з допомогою лазерної зброї. "Це дуже серйозні інциденти. Ми висловили офіційну позицію китайському уряду, а також звернулися з вимогою до китайської сторони провести розслідування цих інцидентів", - заявила речниця Пентагону Дана Вайт.

Зараз ви читаєте новину «Створять розумну субмарину-камікадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути