понеділок, 26 липня 2021 15:52

Стійкий до ліків грибок убиває літніх людей

Стійкий до ліків грибок убиває літніх людей
101 випадок Candida auris виявлений в будинку для літніх і тяжкохворих у Вашингтоні / REUTERS

Випадки смертельної грибкової інфекції, стійкої до всіх наявних методів лікування, поширюються в будинках для літніх людей і лікарнях у США.

Спалахи Candida auris, дріжджової інфекції, вперше виявленої в Азії 2009 року, зареєстровані в будинку для літніх у ​​Вашингтоні, і у двох лікарнях в Далласі. Кілька випадків хвороби показали стійкість до трьох основних класів ліків. Про це пише Daily Star.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виявили перший випадок "зеленої цвілі" в людини

Candida auris - шкідлива форма дріжджів, яка вважається надзвичайно небезпечною для хворих і літніх пацієнтів із серйозними проблемами зі здоров'ям. Грибок найбільш небезпечний, коли потрапляє в кровотік, серце чи мозок. Спалахи інфекції в медичних установах класифіковані владою США як невідкладна загроза.

Так само як інші віруси, грибок може легко поширюватися під час контакту з пацієнтом або на забруднених поверхнях. Чиновники охорони здоров'я попереджали владу про "супербактерії" впродовж багатьох років після того, як стали свідками кількох інфекцій, проти яких звичайні ліки є мало ефективними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Науковці попередили про нову загрозу для людства

101 випадок Candida auris виявили в будинку для літніх і важкохворих у Вашингтоні. 22 випадки у двох лікарнях Далласа. З п'яти осіб в обох випадках, які повністю не піддавалися лікуванню, троє померли.

В Іраку зафіксовали вже шість випадків зараження так званим чорним грибком (мукормікоз), спалах якого раніше фіксували в Індії. Двоє захворілих померли. Випадки чорного грибка виникають в результаті ускладнень після коронавирусу через ослаблення імунітету.

Зараз ви читаєте новину «Стійкий до ліків грибок убиває літніх людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути