Ексклюзиви
середа, 10 січня 2018 08:04

Штати планують створити "антиросійську" ядерну боєголовку - The Guardian

Штати планують створити "антиросійську" ядерну боєголовку - The Guardian
Розробка ядерних міні-бомб ведеться перш за все для стримування Росії та Північної Кореї. Фото: inforesist.org

Адміністрація Дональда Трампа, чинного американського президента, збирається послабити обмеження на використання ядерної зброї та створити нову ядерну боєголовку з зарядом малої потужності для ракет Trident.

Відомо, що розробка ядерних міні-бомб, про які повідомлялося ще на початку минулої осені, ведеться перш за все для стримування Росії та Північної Кореї. Про це пише The Guardian з посиланням на Джона Вулфстала, колишнього спеціального помічника Барака Обами з контролю над озброєнням і нерозповсюдження ядерної зброї.

Зазначається, що нова ядерна доктрина Сполучених Штатів Америки передбачає оснащення подібними ядерними боєголовками модифікованих ракет підводного базування Trident D5.

Вульфстал підкреслив: "Будь-яка спроба Росії або Північної Кореї використовувати ядерну зброю призведе до тяжких для них наслідків".

Також у новій ядерній доктрині США, яка повинна бути опублікованою наприкінці січня, буде розширено перелік умов, за яких можливо застосування американського ядерного арсеналу. Наголошується, що цей перелік включає відповідь на неядерний напад з масовими жертвами та атаки на стратегічні об'єкти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США та Росія повинні підписати договір щодо ядерної зброї - Горбачов

Вважається, що розробку ядерної боєголовки із зарядом малої потужності засновано на припущенні, що у разі конфлікту Росії та східного блоку НАТО, Москва ще до цього використає ядерне озброєння, аби компенсувати свою слабкість в інших видах зброї.

Президент США Дональд Трамп побажав успіху переговорам між Південною Кореєю і КНДР. Про це, як повідомляє СNN, Трамп заявив 6 січня у коментарі журналістам.
"Я сподіваюся, це спрацює. Я дуже хочу побачити, як це спрацює у стосунках (між Південною Кореєю і КНДР - ред.)", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Штати планують створити "антиросійську" ядерну боєголовку - The Guardian». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути