Ексклюзиви
субота, 06 січня 2018 18:33

США та Росія повинні підписати договір щодо ядерної зброї - Горбачов

  Горбачов нагадав про ядерну війну. Фото: news.cc.ua
Горбачов нагадав про ядерну війну. Фото: news.cc.ua

Президенти Росії і США повинні особисто зайнятися проблемою Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, підписаного між Москвою і Вашингтоном у 1987 році, заявив колишній президент СРСР Михайло Горбачов, передає Kyodo news.

Горбачов закликає Путіна і Трампа дати вказівки міністерствам закордонних справ і оборони усунути проблему, яка, на його переконання, "в основному є технічною". Відмова від Договору завдасть шкоди всьому процесу ядерного роззброєння.

"Договір про ліквідацію ракет середньої і малої дальності, Договір між Україною і Російською Федерацією і США про заходи щодо подальшого скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь і Договір про нерозповсюдження ядерної зброї є єдиним цілим, і без одного з них вони будуть зруйновані повністю", - додав Горбачов.

Раніше у США отримали документи, які підтверджують, що Росія розміщує заборонені ядерні озброєння, пише Der Spiegel. Йдеться про ракетоносії ядерної зброї дальності від 500 до 5500 км. Договір РСМД забороняє їхнє розміщення.

Штати мають намір домогтися від Росії гарантій додержання положень документа, а в іншому випадку допускають введення нових санкцій проти Москви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ключовим питанням для нас є Україна" - держсекретар США

Фотограф колишнього президента США Барака Обами, опублікував фотографії, яка на вигляд "ядерна кнопка" американського лідера, яку той зможе застосувати у випадку війни. Він це зробив після заяви Дональда Трампа про те, що його кнопка "більша, потужніша і вона працює". Так нинішній глава Білого дому відреагував на закид Кім Чен Ина про те, що у нього на робочому столі є постійний доступ до "ядерної кнопки".

.

Зараз ви читаєте новину «США та Росія повинні підписати договір щодо ядерної зброї - Горбачов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути