Ексклюзиви
понеділок, 11 жовтня 2021 11:18

Стан здоров'я Саакашвілі: тюремна служба Грузії зробила заяву

Стан здоров'я Саакашвілі: тюремна служба Грузії зробила заяву
Експрезидент Грузії голодує у в'язниці 11-й день. Фото: Facebook-cторінка Міхеіла Саакашвілі

Спеціальна пенітенціарна служба Міністерства юстиції Грузії заперечує поширену в ЗМІ інформацію про погіршення здоров'я експрезидента Грузії, голови Виконавчого комітету реформ України Міхеіла Саакашвілі.

Відповідну заяву оприлюднила пресслужба відомства.

У ній наголосили, що стан здоров'я затриманого задовільний, життєві показники в нормі. Він перебуває під постійним наглядом медичного персоналу.

"Розповсюджувана в ЗМІ інформація про погіршення стану здоров'я Міхеіла Саакашвілі не відповідає дійсності. Саакашвілі приймає прописані ліки. Його життєві показники в нормі. А саме: тиск – 120/90, пульс – 90, сатурація – 97, глюкоза – 101 міліграм на децилітр", – ідеться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Восьмий день голодування: адвокат приголомшив цифрою втрачених кілограмів Саакшвілі

Тим часом прихильники Саакашвілі почали збиратися біля Руставської в'язниці після повідомлень про погіршення здоров'я політика. І саме на тлі мітингу Мінюст Грузії опублікував згадану вище заяву, пишуть "Новини-Грузія".

Учасники акції вимагають звільнення політика. Деякі закликали його припинити голодування. Серед них і брат затриманого Давид Саакашвілі.

"Як і всі присутні тут, я стурбований. Міша, може, хоча б на час ти зупиниш (голодування. – Gazeta.ua) або подумаєш про лікування... Твоє здоров'я важливе", – сказав Саакашвілі.

Уранці 12 жовтня один з адвокатів політика Ніка Гварамія домагатиметься зустрічі з підзахисним. Він сподівається, що разом з експрезидентом вони ухвалять "певні рішення у зв'язку з його станом".

Діяти проти волі Саакашвілі його адвокати не можуть. Однак спробують зробити все можливе, аби життю політика не загрожувала небезпека, наголосив Гварамія.

Особистий лікар Міхеїла Саакашвілі Ніколоз Кипшидзе заявив, що стан здоров'я політика різко погіршився. Йому складно ходити й говорити. Також у нього є захворювання крові - таласемія. Під час цієї хвороби не можна голодувати, наголосив Кипшидзе.

Грузинські ЗМІ писали, що лікар політика наполягає на госпіталізації ув'язненого.

9 жовтня начальник Спеціальної пенітенціарної служби Грузії Ніка Цхварашвілі заявив, що Саакашвілі почав вживати мед і натуральний сік. Кипшидзе підтвердив інформацію щодо вживання соку. Наголосив, що у Саакашвілі більше немає грошей, купити щось ще.

Саакашвілі затримали в Грузії 1 жовтня, куди він повернувся напередодні виборів. Він заявив, що вважає себе політичним в'язнем, і оголосив голодування.

Зараз ви читаєте новину «Стан здоров'я Саакашвілі: тюремна служба Грузії зробила заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути