Ексклюзиви
пʼятниця, 08 грудня 2017 15:59

Стало відомо, що сайт "Вконтакте" пропонував Дональду Трампу

Стало відомо, що сайт "Вконтакте" пропонував Дональду Трампу
Трампу пропонували 100 тис. російськомовних американців у "ВК"

З пропозицію завести сторінку в російській соцмережі "ВКонтакте" зверталися до представників Дональда Трампа топ-менеджери із Mail.ru Group.

Поява сторінки Трампа "ВК" стала б топ-новиною в російських ЗМІ та допомогла б звернутися до російськомовних американців та росіян, переказує їхні аргументи Wasington Post.

Керівники соцмережі кілька разів зверталися до команди Трампа – його сина Дональда Трампа-молодшого та директора по роботі з соцмережами Дена Скавіно. Листи писав директор по роботі з партнерами ВК Костянтин Сидорков в січні і листопаді минулого року і за кілька днів перед виборами. В січні 2016 Трампу-молодшому з цією ж пропозицією писав британський продюсер Роб Голдстоун.

Росіяни обіцяли аудиторію чисельністю 100 тис. чоловік.

Трамп-молодший стверджує, що переслав листа Скавіно і не пам'ятає, чи ця тема колись обговорювалася. Скавіно, котрий зараз керує роботою в соцмережах у Білому домі, не дав коментарів.

Люди, котрі працювали над кампанію Трампа у його Трамп-тауер говорять, що штаб ніколи не обговорював тему створення акаунта Трампа у "ВК".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конгресмени не змогли наблизити імпічмент Трампа

Сидорков прокоментував, що "доволі абсурдно" вважати, що сторінка у "ВКонтакте" могла вплинути на вибори в Америці. Підтвердив, що не отримав відповіді від помічників Трампа. Наголосив, що сайт заохочує знаменитостей створювати там свої профілі.

Російські хакери атакували виборчі системи у 21 штаті США під час минулорічних президентських виборів.Про це Конгресу США повідомила виконуюча обов'язки заступника міністра з питань кібербезпеки Департаменту національної безпеки Дженет Менфра. Менфра відмовилася повідомити, які штати були атаковані хакерами, посилаючись на угоди про конфіденційність.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, що сайт "Вконтакте" пропонував Дональду Трампу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути