Ексклюзиви
четвер, 07 грудня 2017 05:06

Конгресмени не змогли наблизити імпічмент Трампа

Конгресмени не змогли наблизити імпічмент Трампа
Проти імпічменту голосували як соратники Трампа по республіканській партії, так і демократи.

Члени палати представників США проголосували проти проекту резолюції про імпічмент президенту країни Дональду Трампу. Про це повідомляє Politico.

Проти документа висловилися 364 людини, а за - тільки 58. Проти пропозиції про імпічмент голосували як соратники Трампа по республіканській партії, так і багато демократів.

Раніше лідери Демократичної партії в конгресі заявляли, що зараз не час для розгляду питання про імпічмент. На їхню думку, спочатку потрібно дочекатися завершення розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера про те, чи координував свої дії з РФ передвиборний штаб Трампа в 2016 році. При цьому лідери демократів у палаті представників не стали вимагати від однопартійців обов'язково голосувати проти проекту резолюції.

Пропозицію про імпічмент висунув конгресмен-демократ Ел Грін. Він не сформулював обвинувачення президента у конкретних порушеннях, а обмежився твердженнями про те, що прихід Трампа до влади в США привів до укорінення ненависті і расизму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Питання про імпічмент Трампу висунули на розгляд Конгресу

Нагадаємо, що імпічмент передбачає притягнення до відповідальності федеральних службовців (у тому числі президента США), звинувачених у "державній зраді, хабарництві або інших тяжких злочинах і правопорушення". Формулювати і висувати звинувачення має Палата представників Конгресу, а судові засідання проходять в Сенаті (верхній палаті) під головуванням головного судді Верховного суду США. Для відсторонення особи від посади обвинувачення повинно бути підтримане двома третинами голосів присутніх сенаторів.

Зараз ви читаєте новину «Конгресмени не змогли наблизити імпічмент Трампа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути