середа, 06 квітня 2022 06:42

Спецтема: Війна Росії проти України

США змусять Росію обирати між виснаженням своїх резервів і дефолтом

США змусять Росію обирати між виснаженням своїх резервів і дефолтом
Вашингтон анонсував новий пакет санкцій проти РФ. Фото: pixabay.com

Сполучені Штати Америки у координації з країнами G7 та Євросоюзом запроваджують новий пакет санкцій проти Росії у відповідь на масові вбивства мирних жителів на Київщині.

Обмеження спрямують проти російських урядовців, членів їхніх сімей, а також російських держпідприємств та фінустанов, заявила 5 квітня речниця Білого дому Джен Псакі.

"Уряд РФ буде змушений вибирати між виснаженням валютних резервів, що залишилися, і дефолтом. Нові санкції включають заборону на інвестиції, збільшать витрати Росії і відправлять країну далі по дорозі економічної, фінансової та технологічної ізоляції. Ці заходи призведуть до деградації ключових інструментів російської державної влади, завдадуть РФ гострої та негайної економічної шкоди, щоб притягти до відповідальності російську клептократію, яка фінансує та підтримує війну", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російську нафту почали продавати з рекордною знижкою

У Білому домі додали, що мета санкцій полягає в тому, аби "змусити Росію, у якої немає необмежених ресурсів, зробити вибір".

Міністерство фінансів Сполучених Штатів Америки заборонило російському уряду здійснювати виплати власникам свого суверенного боргу зі своїх резервів в американських банках.

4 квітня, коли настав час виплати наступної серії платежів за суверенними облігаціями, зокрема, це платіж на $552,4 млн, мінфін США заборонив обробку банком-кореспондентом JPMorgan останніх виплат. Зараз Москва має 30-денний пільговий період для здійснення платежів.

Якщо Росія не виконає будь-який зі своїх майбутніх платежів за облігаціями у заздалегідь встановлені терміни або заплатить у рублях по договору, де вказана інша валюта, формально це буде дефолтом.

Зараз ви читаєте новину «США змусять Росію обирати між виснаженням своїх резервів і дефолтом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути