Ексклюзиви
понеділок, 07 грудня 2020 11:18

США запровадить санкції проти китайських чиновників за репресії в Гонконгу

США запровадить санкції проти китайських чиновників за репресії в Гонконгу
Прес-секретар МЗС КНР Хуа Чунін каже, що це незаконно, що США втручаються у внутрішні справи Китаю / Reuters

США готуються запровадити цього тижня санкції проти китайських чиновників за участь у репресіях Пекіна проти опозиційних депутатів у Гонконгу.

Цей крок спрямований проти вищих керівників Компартії Китаю. Адміністрація президента Дональда Трампа тисне на Пекін в останні тижні його перебування на посаді. Обраний президент Джо Байден вступить на посаду 20 січня. Про це пише Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати – противники Пекіна подали у відставку

Під санкції мають потрапити 14 осіб. Зокрема чиновники Всекитайських зборів народних представників, а також члени Компартії. Їм, імовірно, заморозять активи в США та запровадять інші фінансові обмеження. Під санкції потраплять офіційні особи від Пекіну, відповідальні за Гонконг.

"Китай завжди рішуче засуджував втручання США у внутрішні справи Китаю через Гонконг", - заявила прессекретарка МЗС Китаю Хуа Чунін.

Акції китайських фінансових компаній, що торгуються в Гонконгу, одразу впали на 2,3%. Це найрізкіше падіння за пів року на тлі побоювань, що санкції можуть поширитися на китайські банки.

У жовтні Держдепартамент США попередив міжнародні фінансові інститути, що особи та інституції, які вважаються відповідальними за придушення Китаєм Гонконгу, незабаром зіткнуться з жорсткими санкціями. Вашингтон уже запровадив санкції щодо пропекінського виконавчого директора Гонконгу Керрі Лам, нинішніх і колишніх начальників поліції цієї автономної території КНР та інших високопосадовців. Причиною стала їх роль в обмеженні свобод під час придушення продемократичного гонконзького руху.



Зараз ви читаєте новину «США запровадить санкції проти китайських чиновників за репресії в Гонконгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути