вівторок, 15 лютого 2022 06:47

США закликали своїх громадян негайно покинути Білорусь

США закликали своїх громадян негайно покинути Білорусь
США закликали своїх громадян виїхати з Білорусі. Фото: pixabay.com

Сполучені Штати Америки закликали своїх громадян негайно виїхати з Білорусі та уникати будь-яких поїздок до цієї країни на тлі ескалації ситуації довкола України.

Відповідне повідомлення з'явилося на сайті Держдепу 14 лютого.

"Громадяни США, які перебувають у Білорусі, мають негайно виїхати комерційними чи приватними коштами", - ідеться в повідомленні.

Держдеп закликав не відвідувати Білорусь через "довільне застосування законів, ризик затримання, незвичайне і бентежливе нарощування російської військової могутності вздовж кордону Білорусі з Україною, Covid-19 та пов'язані з ним обмеження на в'їзд".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У РНБО відреагували на погрози Лукашенка щодо ембарго

"Також можливе потенційне переслідування, спрямоване безпосередньо на іноземців. Враховуючи підвищену нестабільність ситуації, громадянам США не рекомендується їздити до Білорусі", - додали в повідомленні.

В американському відомстві наголосили, що можливості уряду США з надання планових чи невідкладних послуг американським громадянам у Білорусі "вже серйозно обмежені".

Там нагадали, що 12 лютого ухвалили рішення про скорочення більшості співробітників посольства США за прямим наймом у Києві через "загрозу воєнних дій з боку Росії".

Співробітники посольства США в Україні, які залишилися працювати, переїхали до Львова. Таке рішення ухвалили терміново. Переїзд тривав у неділю, 13 лютого. Коли відновиться робота посольства у Києві, невідомо. У Львові працюватиме основна команда посольства, керівники відділів тощо. Повірена у справах США Крістіна Квін також перебазується до Львова.

Зараз ви читаєте новину «США закликали своїх громадян негайно покинути Білорусь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути