четвер, 19 липня 2018 11:22

США взялось за Росію у ще одному стратегічному питанні

США взялось за Росію у ще одному стратегічному питанні
Сполучені Штати розпочали розслідування у питанні національної безпеки, якій загрожує імпорт урану з Росії, Казахстану та Узбекистану.

Сполучені Штати розпочали розслідування у питанні національної безпеки, якій загрожує імпорт урану з Росії, Казахстану та Узбекистану. Загроза полягає у зростанні тарифів на імпорт сировини з Росії та країн Центральної Азії.

Міністр торгівлі США Вілбур Росс оголосив про це розслідування 18 липня, пише "Радіо Свобода"

Росс заявив, що розслідування охоплюватиме весь урановий сектор, включно з видобутком і збагаченням, а також оборонним та промисловим використанням радіоактивного металу.

"Наше виробництво урану, необхідного для військових та енергетики, скоротилося з 49% від нашого споживання до 5%", – сказав Росс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Всупереч обіцянкам: КНДР нарощує виробництво ядерної зброї

За словами міністра США, така залежність від імпорту може поставити під загрозу безпеку американців.

За даними міністерства торгівлі, США 2017 року імпортували збагаченого урану на $1,4 млрд, ще на $470 млн. уранових руд та на $1,8 млрд. – сполук та сплавів урану.

За даними міністерства енергетики, колишні радянські республіки забезпечують понад третину обсягу. Казахстан – 24%, Росія – 14%, Узбекистан – 4%.

Під час зустрічі в Гельсінкі американський президент Дональд Трамп і його російський колега Володимир Путін, скоріш за все, домовились не торкатися питання Криму. Нових санкцій не буде. Про це в інтервю для Gazeta.ua сказав експерт з міжнародних відносин Олександр Хара.

Зараз ви читаєте новину «США взялось за Росію у ще одному стратегічному питанні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути