четвер, 16 травня 2019 23:24

США внесли до санкційного списку 5 росіян і спецзагін "Терек"

США внесли до санкційного списку 5 росіян і спецзагін "Терек"
США розширили список санкцій росіян. Фото: Прямий

Міністерство фінансів США внесло у санкційний список в рамках "закона Магнітського" п'ятеро росіян та спеціальний загін швидкого реагування "Терек".

Санкції введені проти колишнього начальника виправної колонії №7 Сергія Коссьєва, а також Геннадія Карлова, Руслана Геремєєва і Олени Трикули, повідомляється у прес-релізі міністерства.

Олена Трикула потрапила у список "за участь у спробах приховати юридичну відповідальність за затримання, зловживання або смерть Сергія Магнітського";

Геннадій Карлов – через аналогічні звинувачення;

Абузаєд Вісмурадов – командир загону "Терек" є відповідальним за "позасудові вбивства, катування або інші грубі порушення міжнародно визнаних прав людини";

Сергій Коссьєв – "за позасудові вбивства, катування або інші грубі порушення міжнародно визнаних прав людини";

Руслан Геремєєв – за те, що діяв від імені глави Чечні Рамзана Кадирова "у справі, що стосується позасудових вбивств, катувань або інших грубих порушень міжнародно визнаних прав людини".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США підготували другий пакет санкцій проти Росії

Відтепер блокується будь-яка власність цих осіб у межах юрисдикції США та заборонені трансакції громадян США, які стосуються вищезгаданих росіян.

"Акт Магнітського" - це закон США, який містить список російських чиновників, причетних до шахрайств, переслідувань та порушень прав людини, зокрема, пов'язаних зі справою компанії "Hermitage Capital Management" та смертю російського адвоката Сергія Магнітського.
Магнітський розкрив фінансові махінації російських посадових осіб і громадян, в результаті яких було присвоєно 260 млн доларів з грошей платників податків. Він був затриманий, провів 358 днів в ув'язненні і був підданий тортурам, а потім помер у в'язниці.
Закон прийняли сім років тому, пізніше він набув статусу глобального акту, який може застосовуватися проти громадян будь-якої країни, які порушують права людини.

Зараз ви читаєте новину «США внесли до санкційного списку 5 росіян і спецзагін "Терек"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути