середа, 14 липня 2021 07:48

США відреагували на масштабні протести на Кубі

США відреагували на масштабні протести на Кубі
Прайс підтримав кубинський народ і засудив дії уряду. Фото: Reuters

Під час найбільших за останні десятиліття демонстрацій на Кубі затримали щонайменше 140 протестувальників. Стихійні та мирні мітинги відбулися щонайменше в 48 різних містах, включаючи Гавану.

США закликали кубинську владу повернути людям доступ до інтернету та звільнити затриманих демонстрантів, пише Le Figaro. 13 липня ситуацію в острівній державі прокоментував представник Держдепартаменту США Нед Прайс.

"Ми закликаємо лідерів Куби проявляти стриманість і поважати голос народу, відкривши людям доступ до засобів зв'язку. Закликаємо до спокою і засуджуємо будь-яке насильство проти тих, хто мирно демонструє свою думку. Ми також просимо кубинський уряд звільнити затриманих за мирні демонстрації", - сказав він.

Прайс підтримав кубинський народ і схвалив проявлену ним мужність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ПАР посадили колишнього президента. В масових заворушеннях загинули 72 людини

На Кубі тисячі людей вийшли на вулиці через економічну кризу та повільні темпи Сovid-вакцинації. Протестувальники виступають проти некомпетентності влади та однопартійної системи радянського зразка. У столиці Куби Гавані влада вивела на вулиці машини спецпризначенців, на острові відключили інтернет. Водночас президент країни Міґель Діас-Канель звернувся до нації з проханням протидіяти протестам на вулицях. Він назвав ті провокаціями, у яких звинуватив США.

Зараз ви читаєте новину «США відреагували на масштабні протести на Кубі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути