вівторок, 20 квітня 2021 05:12

США відреагували на блокування Росією суден поблизу Криму

США відреагували на блокування Росією суден поблизу Криму
Росія пішла на посилення ескалації в морі. Фото: Reuters

США висловлюють серйозне занепокоєння у зв'язку з намірами Росії блокувати рух іноземних морських суден у Чорному морі. Зокрема, поблизу окупованого Криму й Керченської протоки.

"Росія неодноразово застосовувала агресивні дії проти українських суден та перешкоджала доступу до українських портів в Азовському морі, що мало негативний вплив на міжнародну торгівлю України", - йдеться в заяві Державного департаменту США.

Нинішні дії РФ названо "черговою неспровокованою ескалацією поточної кампанії Москви, спрямованої на підрив та дестабілізацію України".

При цьому в Держдепі вказують, що такий розвиток подій викликає особливе занепокоєння на тлі повідомлень про скупчення російських військ на кордоні України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна заручилася новою військовою підтримкою проти Росії

"Сполучені Штати підтверджують свою непохитну підтримку суверенітету й територіальній цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах, включно з її територіальними водами. США не визнають і ніколи не визнаватимуть заяви Росії про анексію Криму", - йдеться в заяві.

Водночас зовнішньополітичне відомство США позитивно відзначає стриманість України на тлі російських провокацій.

"Ми закликаємо Росію покласти край переслідуванню суден у регіоні та припинити нарощування сил уздовж кордону України та в окупованому Криму", - наголошують у Державному департаменті.

У понеділок міністерство оборони США підтвердило, що Росія продовжує стягувати війська до українського кордону, а також збільшувати контингент на окупованому Кримському півострові.

Зараз ви читаєте новину «США відреагували на блокування Росією суден поблизу Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути