четвер, 20 травня 2021 07:50

США відмовились від санкцій проти оператора "Північного потоку-2"

США відмовились від санкцій проти оператора "Північного потоку-2"
Обмеження стосуватимуться 4 компаній та суден. Фото: Reuters

США запровадить санкції проти чотирьох суден і чотирьох компаній, задіяних в будівництві російського газпрому "Північний потік-2", серед останніх - Морська рятувальна служба РФ.

Про це повідомив Державний департамент США у звіті, представленому Конгресу, вказують на сайті американського зовнішньополітичного відомства.

За даними кореспондентки CBS Інни Руффіні, яка опублікувала частину звіту Держдепу у Twitter, обмеження можуть стосуватися суден "Академік Черський", "Владислав Стрижов", "Балтійський дослідник" та "Юрій Топчев", а також компаній Коксохімтранс і Мортранссервіс, ФГБУ "Морська рятувальна служба" та Самарського теплоенергетичного майнового фонду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екологи заблокували будівництво "Північного потоку-2"

Водночас у Держдепі відмовилися від санкцій щодо оператора газопроводу "Північний потік-2" та його генерального директора Маттіаса Варніга, пояснивши, що це рішення відповідає національним інтересам США.

"Ми продовжимо чинити опір завершенню проєкту ("Північного потоку-2". - Gazeta.ua), який послабить енергобезпеку Європи, України й східного флангу НАТО і ЄС. Наш спротив "Північному потоку-2" незмінний", - заявив держсекретар Ентоні Блінкен.

Комітет Сенату США в міжнародних справах вважає таке рішення помилковим, адже стане "подарунком Путіну", що потенційно послабить важелі американської сторони під час запланованої зустрічі президентів США та РФ. Адміністрація Байдена надає пріоритет німецьким та російським інтересам, ніж інтересам наших союзників у Центральній, Східній та Північній Європі.

Зараз ви читаєте новину «США відмовились від санкцій проти оператора "Північного потоку-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути