Ексклюзиви
четвер, 20 травня 2021 02:31

"Подарунок Путіну". У Сенаті розкритикували рішення Байдена щодо Nord Stream 2 AG

"Подарунок Путіну". У Сенаті розкритикували рішення Байдена щодо Nord Stream 2 AG
Сенат розкритикував рішення Байдена. Фото: ЕРА

Рішення Адміністрація президента Сполучених Штатів Джо Байдена не вводити санкції проти компанії Nord Stream 2 AG, відповідальної за будівництво російського газопроводу "Північний потік-2" є помилковим. Так вважають у комітеті Сенату США в міжнародних справах.

"Рішення адміністрації скасувати санкції, введені проти компанії Nord Stream 2 AG та її генерального директора Маттіаса Варніга, посилаючись на національні інтереси США, є помилковим. Адміністрація, схоже, припускає, що якимось чином це відповідає інтересам Сполучених Штатів – дозволити завершення цього російського проєкту зловмисного впливу",- сказав старший член комітету сенатор Джим Ріш.

У заяві також указується, що адміністрація США витратила на представлення звіту про компанії, залучені до Nord Stream 2, більше часу, ніж мало бути. При цьому підкреслюється - таке її рішення стало "подарунком Путіну", що потенційно послабить важелі американської сторони під час запланованої зустрічі президентів США і РФ.

"Адміністрація (Байдена – ред.) надає пріоритет німецьким та російським інтересам, ніж інтересам наших союзників у Центральній, Східній та Північній Європі", - наголошують сенатори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден не буде запроваджувати санкції проти російського "Північного потоку-2" - ЗМІ

Президент США Джо Байден виступає проти будівництва російського газопроводу "Північний потік-2". Однак питання введення санкцій проти проєкту він назвав "дуже складним". Цей момент американський глава прокоментував після виступу в Білому домі щодо нових санкцій, спрямованих проти РФ.

Зараз ви читаєте новину «"Подарунок Путіну". У Сенаті розкритикували рішення Байдена щодо Nord Stream 2 AG». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути