середа, 21 вересня 2022 12:04

Спецтема: Війна Росії проти України

США уклали контракт на далекобійні дрони за $2,2 млн для України

Міністерство оборони Сполучених Штатів уклало контракти з компанією AeroVironment, яка є провідним постачальником безпілотників.

Спеціально для Збройних сил України виготовлять далекобійні дрони Switchblade 600. Договір на виробництво цих безпілотників уклали в межах військової допомоги Україні 15 вересня. Його сума складає $2,2 млн, йдеться в інформаційному бюлетені Пентагону, опублікованому 20 вересня.

Автор: скріншот з відео
  Спеціально для Збройних сил України виготовлять далекобійні дрони Switchblade 600
Спеціально для Збройних сил України виготовлять далекобійні дрони Switchblade 600

До того ж, AeroVironment займається виготовленням для України БПЛА Switchblade 300 і RQ-20 Puma. Відповідні контракти американське міноборони уклало ще в середині-кінці весни. Загалом в цієї компанії замовили дронів для ЗСУ на суму понад $40 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналог HIMARS: Німеччина передала подарунки ЗСУ

Безпілотники Switchblade призначені для ураження противника методом самознищення. "Дрони-камікадзе" Switchblade 300 мають відмінність у тому, що вони невеликі і можуть поміститися навіть у рюкзак. Їх можна запускати з різних наземних, морських та повітряних платформ.

Особливістю Switchblade 600 є те, що вони здатні атакувати цілі на відстані 40 км та перебувати у повітрі близько 40 хв. Оператор дрона використовує планшетну систему управління вогнем з сенсорним екраном і можливістю вручну пілотувати ракету, що баражує.

Тим часом стало відомо, що протягом двох місяців Україна отримає від США дві системи зенітно-ракетних комплексів NASAMS. Попередні прогнози щодо їхнього отримання базувалися на тому, що комплекси прийдуть або в листопаді, або взагалі не раніше 2023 року.

Також у США озвучили деталі нового пакету військової допомоги для України, який коштує $600 млн. У пакет, серед іншого, увійдуть додаткові боєприпаси для реактивних систем залпового вогню HIMARS і 105-міліметрових артилерійських гармат.

Зараз ви читаєте новину «США уклали контракт на далекобійні дрони за $2,2 млн для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути