вівторок, 07 грудня 2021 22:40

США скасували санкції проти "Північного потоку-2" і посилили військову допомогу Україні

США скасували санкції проти "Північного потоку-2" і посилили військову допомогу Україні
Розмова Байдена і Путіна вплинула на проєкт оборонного бюджету США. Фото: oilpoint.com.ua

Конгрес США відмовився вводити санкції проти російського трубопроводу "Північний потік-2" та російських фізосіб, підозрюваних у порушенні прав людини.

Про це йдеться у заяві процедурного комітету Палати представників Конгресу США. повідомляє ТСН.

Санкції проти "Північного потоку-2", які збиралися закласти до оборонного бюджету США на 2022 рік, прибрали з узгодженого проєкту.

"Законопроєкт Палати представників містив положення, яке наказувало президентові запровадити санкції щодо "Північного потоку-2". Виправлення Сенату не містило аналогічного становища. Угода не включає це положення", - сказано в документі.

Конгрес США також відмовився запроваджувати санкції проти російського держборгу та російських фізосіб, підозрюваних у порушенні прав людини. Раніше в оборонному бюджеті було положення щодо запровадження таких санкцій, але Сенат відхилив його.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В США пригрозили Росії наслідками у разі вторгнення в Україну

Водночас узгоджений проєкт передбачає $4 млрд на ініціативу військового стримування Росії та $300 млн на військову підтримку України. У документі сказано, що він "включає $4 млрд на Європейську ініціативу стримування (EDI) та додаткові інвестиції для цілей EDI". Ця сума на $569,8 млн більша, ніж запит Білого дому.

Проєктом також передбачено "$300 млн на ініціативу сприяння безпеці України, яка забезпечує підтримку та сприяння українським збройним силам, — збільшення порівняно з бюджетним запитом у $250 млн".

Крім того, Сенат підтримав ініціативу продовжити заборону на діяльність тих, хто визнає суверенітет Росії над Кримом.

У Білому домі повідомили перші подробиці про відеодзвінок президента США Джо Байдена з президентом Росії Володимиром Путіним. Президенти обговорили низку тем у відносинах США і Росії. Байден висловив стурбованість російськими військовими діями на кордоні з Україною, кібернетичними та регіональними проблемами.

Зараз ви читаєте новину «США скасували санкції проти "Північного потоку-2" і посилили військову допомогу Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути