вівторок, 05 листопада 2019 07:52

США розпочали процес виходу з Паризької кліматичної угоди

США розпочали процес виходу з Паризької кліматичної угоди
США офіційно розпочали процес виходу з Паризької кліматичної угоди. Фото: Укрінформ

4 листопада США офіційно розпочали процес виходу з Паризької кліматичної угоди.

Вихід США з угоди відбудеться через рік після надання повідомлення, повідомляють на сайті Державного департаменту США.

У Держдепі нагадали, що президент США Дональд Трамп у червні 2017 року вирішив вийти з Паризької угоди "через несправедливий економічний тягар, покладений на американських робітників, підприємства та платників податків за зобов'язаннями США, укладеними в рамках Угоди.

"Сполучені Штати скоротили всі види викидів, навіть коли ми розвиваємо економіку та забезпечуємо доступ наших громадян до доступної енергії. Наші результати говорять самі за себе: викиди в США за критеріями забруднювачів повітря, які впливають на здоров'я людини та навколишнє середовище, зменшилися на 74% між 1970 та 2018 роками. Чисті викиди парникових газів в США знизилися на 13% у 2005-2017 роках, навіть коли наша економіка зросла на понад 19 відсотків", – йдеться у повідомленні.

Як повідомляє Держдеп, на міжнародних дискусіях щодо клімату США продовжуватимуть пропонувати реалістичну та прагматичну модель, підкріплену реальними результатами - показуючи, що інновації та відкриті ринки призводять до більшого процвітання, меншої кількості викидів та більш безпечних джерел енергії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп заявив, що не знає екс-посла США в Україні

1 червня 2017 року президент США Дональд Трамп офіційно оголосив про вихід США із Паризької кліматичної угоди, яка була підписана 2015 року. На знак протесту Ілон Маск звільнився з посади радника президента. Це рішення також різко засудив Леонардо Ді Капріо, посол доброї волі ООН з проблем клімату. Американці влаштували масові протести.

Зараз ви читаєте новину «США розпочали процес виходу з Паризької кліматичної угоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути