пʼятниця, 17 березня 2017 12:30

США припускають військові дії проти Північної Кореї

США припускають військові дії проти Північної Кореї
США не виключають військових дій проти Північної Кореї. Фото: CNN

Сполучені Штати припускають застосування військових заходів проти Пхеньяна, якщо він загрожуватиме Південній Кореї і розміщеним там американським військам.

Про це заявив держсекретар США Рекс Тіллерсон на прес-конференції в Сеулі за підсумками переговорів з главою МЗС Південної Кореї, інформують "РИА Новости".

Політика "стратегічної терпимості" стосовно Північної Кореї вичерпана, наголосив Тіллерсон. За його словами, США розглядає щодо КНДР усі можливі заходи в галузі дипломатії, безпеки та економіки.

"Для того, щоб в майбутньому досягти безпеки та економічного процвітання, Північній Кореї треба зрозуміти, що їй необхідно відмовитися від розроблення зброї масового знищення, зокрема ядерних озброєнь і балістичних ракет", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КНДР запустила невідому ракету в море

Пхеньян нещодавно провів випробування чотирьох балістичних ракет. Три з них упали в море в японській винятковій економічній зоні.

Адміністрація Трампа зібрала різні пропозиції у рамках перегляду стратегії щодо Північної Кореї. Експерти допускають можливість застосування військової сили або зміну режиму для усунення ядерної загрози з боку КНДР.

Зараз ви читаєте новину «США припускають військові дії проти Північної Кореї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути