субота, 22 грудня 2018 10:52

США повернуть Україні викрадену картину

США повернуть Україні викрадену картину
Після завершення суду, картину зможуть передати Україні. Фото:kor.ill.in.ua

Сполучені Штати Америки повернуть Україні картину художника Михайла Паніна "Таємний виїзд Івана Грозного перед опричниною".

Це перший результативний випадок співпраці на офіційному державному рівні України та США у поверненні пам'яток культурної спадщини, яких незаконно вивезли за кордон, - про це повідомили на сторінці у Facebook посольства України в США.

"Посольство України в США разом зі Службою зовнішньої розвідки України у співпраці з ФБР проводять процедуру повернення картини художника Михайла Паніна "Таємний виїзд Івана Грозного перед опричниною", яка у часи Другої світової війни була втрачена з Дніпропетровського художнього музею та згодом опинилась в США", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вуличний художник Бенксі показав свою нову картину

Дипломати розповіли, що триває фінальний етап розгляду судом позову, а посольство передало в суд необхідні докази походження картини саме з Дніпропетровського музею. Після завершення суду, картину зможуть передати Україні.

Сесилія Паредес змішує фотографії, живопис та перфоманс, щоб створити унікальну форму мистецтва.Вона - головний герой її власних щедро прикрашених картин, на яких її постать естетично зникає.

Зараз ви читаєте новину «США повернуть Україні викрадену картину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути