вівторок, 19 грудня 2023 10:11

США оголосили про початок спецоперації у Червоному морі

США оголосили про початок спецоперації у Червоному морі
Prosperity Guardian об'єднує низку країн, зокрема, Велику Британію, Бахрейн, Канаду, Францію, Італію, Нідерланди, Норвегію, Сейшельські острови та Іспанію. Фото: pixabay.com

Сполучені Штати Америки оголосили про початок спецоперації у Червоному морі.

Операція під назвою Prosperity Guardian має на меті захист судноплавства, заявив очільник Пентагону Ллойд Остін, повідомляє пресслужба відомства.

"Червоне море - це найважливіший водний шлях, а також великий торговельний коридор, який полегшує міжнародну торгівлю. Країни, що підтримують основний принцип свободи судноплавства, повинні об'єднатися, аби вирішити проблему, яку створює цей недержавний суб'єкт", - сказав Остін, маючи на увазі хуситів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хусити вдарили ракетою по танкеру в Червоному морі

Prosperity Guardian об'єднує низку країн, зокрема, Велику Британію, Бахрейн, Канаду, Францію, Італію, Нідерланди, Норвегію, Сейшельські острови та Іспанію для спільного розв'язання проблем безпеки у південній частині Червоного моря та Аденської затоки.

"Це міжнародний виклик, що вимагає колективних дій. Сьогодні я оголошую про започаткування операції Prosperity Guardian, яка зосереджується на безпеці у Червоному морі", - йдеться у повідомленні міністра оборони США.

Раніше підтримувані Іраном єменські бойовики-хусити заявили, що атакуватимуть усі кораблі, які прямують до Ізраїлю, незалежно від їхнього прапора, та застерегли міжнародні судноплавні компанії від відвідання ізраїльських портів.

Франція заявила, що один з її військових кораблів у Червоному морі атакували безпілотники. Міністерство оборони Франції не уточнило, хто саме обстріляв судно, але вказало, що дрони прилетіли з боку Ємену. Обидва дрони були перехоплені та збиті.

Зараз ви читаєте новину «США оголосили про початок спецоперації у Червоному морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути