неділя, 06 листопада 2022 10:11

США направили військові літаки у бік Ірану – WP

США направили військові літаки у бік Ірану – WP
США підняли авіацію через загрозу атаки Ірану по Саудівській Аравії. Фото: ілюстративне, facebook.com/NATO

Сполучені Штати Америки направили військові літаки у бік Ірану після нещодавніх повідомлень про можливу атаку на Саудівську Аравію.

Американські та інші військові на Близькому Сході перебувають у стані підвищеної бойової готовності через можливу ескалацію з боку Ірану, пише The Washington Post.

"Коли нещодавні звіти розвідки попереджали про неминучі атаки іранських балістичних ракет і безпілотників по цілях у Саудівській Аравії, Центральне командування США запустило військові літаки, що базувалися в регіоні Перської затоки, у бік Ірану в рамках загального підвищеного стану готовності збройних сил США та Саудівської Аравії", - йдеться в повідомленні.

Відправлення військових літаків стало ілюстрацією міцності та важливості партнерства США та Саудівської Аравії, пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вони звільняться досить скоро" ‒ Байден зробив важливу заяву щодо Ірану

В адміністрації президента США відреагували на небезпеку для Саудівської Аравії попри те, що у країн останнім часом виникли розбіжності щодо питання продажу нафти. Так, Саудівська Аравія вирішила скоротити видобуток нафти попри її дефіцит на ринку.

"Те, що вони зробили, матиме певні наслідки", – сказав президент США Джо Байден після того, як Саудівська Аравія погодилася минулого місяця на зустрічі енергетичного картелю ОПЕК+ скоротити видобуток на 2 млн барелів на день.

Білий дім стверджував, що ці скорочення служать лише для підвищення цін. І вони принесуть користь Росії тоді, коли США та їхні союзники намагалися перекрити нафтові доходи Москви, щоб підірвати її війну в Україні.

На початку листопада Саудівська Аравія попередила США, що Іран планує найближчим часом напасти на неї та Ірак задля відволікання свого населення від антиурядових протестів. Саудівська Аравія, США та кілька інших сусідніх держав підвищили рівень боєготовності своїх збройних сил.

Міністерство закордонних справ Ірану повідомлення про напад на Саудівську Аравію назвало "безпідставними звинуваченнями".

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що Росія штовхає Іран до війни проти Саудівської Аравії. Це потрібно Кремлю, щоб відвернути увагу від війни в Україні.

Зараз ви читаєте новину «США направили військові літаки у бік Ірану – WP». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути