пʼятниця, 25 травня 2018 10:25

США нагадали Росії про 298 смертей європейців

США нагадали Росії про 298 смертей європейців
Департамент США звинуватив Росію у збитті Боїнга

Відповідальність за збиття малайзійського літака "Боїнг 777" (рейс MH17) у небі над Донецькою областю в липні 2014 року має понести Росія. Про це заявила речниця Держдепартаменту США Хезер Науерт. Заява розміщена на сайті установи.

"Сполучені Штати мають повну довіру до висновків Спільної слідчої групи, які були представлені 24 травня державним прокурором Нідерландів: зенітно-ракетна установка, застосована для збиття літака малайзійських авіаліній рейсу MH17, належала 53-й зенітно-ракетній бригаді Російської Федерації, що базується в Курську", - заявила Науерт.

"Cьогоднішнє оголошення підтверджує та доповнює подробиці того, про що ми говорили з перших днів цієї трагедії: рейс MH17 був збитий зенітною ракетою "Бук" російського виробництва класу "земля-повітря" з території на сході України, яка контролюється Росією та керованими Росією силами", - зазначається у заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилося відео падіння військового літака в США

Речниця нагадала про про вимогу Ради безпеки ООН про те, що винні мають понести відповідальність, і що усі країни мають повною мірою співпрацювати в зусиллях для встановлення відповідальності.

"Закликаємо Росію, насамперед, дотримуватися і виконувати резолюцію 2166 (2014) Ради безпеки ООН", - наголосила речниця Держдепартаменту.

Додала, що США не мають сумнівів у тому, що кримінальна система правосуддя Нідерландів здатна притягнути винних до відповідальності чесним і справедливим чином.

"Ми знову висловлюємо наші найглибші співчуття родинам та друзям жертв і закликаємо до правосуддя від імені 298 невинних цивільних осіб, яких позбавили життя того дня", - сказала Науерт.

Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17, збили 17 липня 2014 року над окупованою бойовиками територією Донецької області. Загинули 298 осіб. Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн, більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів. Рада безпеки Нідерландів 13 жовтня 2015 року оприлюднила звіт про причини цієї катастрофи. Встановили, що літак збили із зенітно-ракетного комплексу "Бук" російського виробництва. Кримінальним розслідуванням трагедії займається спільна слідча група, до якої входять представники Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України.

Зараз ви читаєте новину «США нагадали Росії про 298 смертей європейців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути