Ексклюзиви
середа, 13 травня 2020 08:04

США можуть ввести жорсткі санкції проти Китаю: представили законопроєкт

США можуть ввести жорсткі санкції проти Китаю: представили законопроєкт
У США можуть ввести санкції проти Китаю Фото: reuters

США можуть накласти санкції на Китай за відмову співпрацювати під час розслідування походження коронавірусу.

У вівторок, 12 травня, сенатори від Республіканської партії представили законопроєкт "Про відповідальність з COVID-19" дозволить американському президентові мати для цього повноваження, пише ТСН.

"Замовчування істини на тлі спалаху коронавірусу Комуністичною партією Китаю не може безконтрольно продовжуватися. Законопроєкт дозволить президентові вжити відповідних заходів проти уряду Китаю, щоб запобігти подібним спалахам у майбутньому", - сказав сенатор Роджер Вікер.

Сенатор запропонував Трампу протягом 60 днів запевнити Конгрес, що Китай надав повний звіт по виникненню COVID-19, закрив усі "мокрі ринки", а також звільнив прихильників демократії в Гонконзі, заарештованих після початку пандемії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп розглядає варіанти, як покарати Китай за пандемію

Президент США після упровадження цього закону зможе ввести санкції, що полягають у заморожуванні активів, забороні на поїздки, анулюванні віз, обмеженні на видачу кредитів китайським підприємствам американськими установами та заборону на лістинг китайських фірм на американських біржах.

Китайський уряд приховував новини про вірус, змушуючи мовчати або "зникати" лікарів, знищуючи докази в лабораторіях і відмовляючись надавати живі зразки міжнародним вченим, які працювали над створенням вакцини. Такі звинувачення опублікували 15-сторінковому досьє, підготованому спецслужбами США, Великої Британії, Канади, Австралії та Нової Зеландії (альянсом "П'яти очей" (Five Eyes), пише The Daily Telegraph.

Зараз ви читаєте новину «США можуть ввести жорсткі санкції проти Китаю: представили законопроєкт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути