середа, 16 березня 2022 14:10

Спецтема: Війна Росії проти України

США можуть надати Україні ракети-камікадзе, які "покришать" артилерію Росії. Вони швидші за "Байрактари" - NBC

США можуть надати Україні ракети-камікадзе, які "покришать" артилерію Росії. Вони швидші за "Байрактари" - NBC
В Адміністрації Джо Байдена думають над тим, щоб надати Україні ракети-безпілотники, які здатні нищити техніку ворога здалеку. ФОТО: vido.com.ua

Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість надати Україні найсучасніші керовані ракети Switchblades. Вони здатні з великої відстані знищувати танки та артилерійські позиції ворога.

Остаточного рішення поки немає, але Білий дім обмірковує такий варіант, розповіли виданню NBC News двоє представників американського Конгресу.

Switchblades – це розумні ракети, які оснащені камерами, системами наведення та вибухівкою. Їх можна запрограмувати і автоматично вражати цілі. Також вони можуть перебувати у повітрі певний час, як безпілотники і ударити по цілі у потрібний момент. За такі можливості американці називають ці ракети "дронами-камікадзе".

Виробником ракет є компанія AeroVironment, яка базується у передмісті Вашингтона. Там не дають конкретної відповіді щодо постачання ракет Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закрите небо і участь у війні на стороні України: Київ вимагає жорстких гарантій безпеки

"Ми підтримуємо наших союзників і суверенні держави у їхньому праві захищати свою батьківщину та життя, коли це фундаментальне право знаходиться під загрозою", - йдеться у заяві компанії, яка опублікована на її сайті.

Switchblade літають набагато швидше за турецькі безпілотники Bayraktar, які успішно використовує Україна. Вони, найімовірніше, змогли би пробити системи протиповітряної оборони, якими Росія зараз захищає свої наземні сили, повідомляє NBC News.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «США можуть надати Україні ракети-камікадзе, які "покришать" артилерію Росії. Вони швидші за "Байрактари" - NBC». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути