Ексклюзиви
середа, 30 листопада 2022 17:15

Спецтема: Війна Росії проти України

США та союзники надають Києву системи ППО для "найкращої оборони" – Блінкен

США та союзники надають Києву системи ППО для "найкращої оборони" – Блінкен
США та їхні союзники зосереджені на наданні Україні системи ППО, зазначив держсекретар США Ентоні Блінкен. Фото: eastnews.ua

Сполучені Штати Америки та їхні союзники зосереджені на наданні Україні системи протиповітряної оборони для "створення найкращої можливої оборони".

Також західні партнери створюють координаційну групу, щоб синхронізувати підтримку відновлення інфраструктури України. Про це 30 листопада після зустрічі з колегами по НАТО в Бухаресті заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, передає агенція France-Presse.

"Ми маємо робити обидві справи, і ми робимо їх", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У республіканців зробили обнадійливу заяву щодо підтримки України

Блінкен назвав "варварством" і "жорстоким поводженням" з боку російського президента Володимира Путіна бомбардування енергетичної інфраструктури України. Держсекретар додав, що Сполучені Штати підтримують "необхідність справедливого і міцного миру" в Україні, але удари Москви показують, що вона не зацікавлена в досягненні цієї мети.

"Він (Путін. – Gazeta.ua) спробує втягнути Україну в заморожений конфлікт, зафіксувати свої здобутки, відпочити та переналаштувати свої сили, а потім у якийсь момент знову атакувати", – відзначив Блінкен.

Система ППО Patriot не є наступальною зброєю. Вона допоможе Україні захистити населення від російських ракет, заявили в Офісі президента.

Розміщення в Україні систем Patriot буде вигідним і для Польщі. Адже це гарантуватиме безпеку для південно-східної частини країни. На цьому наголосив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак.

Раніше у Пентагоні повідомили, що Україні не дадуть найближчим часом системи протиракетної оборони Patriot. Але наголосили, що захист українського неба є пріоритетним для них питанням.

Зараз ви читаєте новину «США та союзники надають Києву системи ППО для "найкращої оборони" – Блінкен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути