вівторок, 21 серпня 2018 07:36

США готують нові санкції проти Росії

США готують нові санкції проти Росії
Американський сенат у вересні 2018 року може розглянути введення нових санкцій проти Росії через втручання у вибори США. Фото - 5 канал

Американський сенат у вересні 2018 року може розглянути введення нових санкцій проти Росії через втручання у вибори США.

Санкції стосуються боргу та енергетики Росії. Законопроект доопрацьовується, щоб мінімізувати небажані наслідки для світової економіки у зв'язку з автоматичним їх веденням, повідомляє Bloomberg.

"Ми хочемо бути впевненими, що шкоду обмежено економікою Росії та вплив на інших стримується", - сказав сенатор Кріс Ван Голля.

Документ вніс на розгляд Сенату в січні цього року сенатор-демократ Ван Голля і сенатор-республіканець Марко Рубіо. Виходячи з нього, передбачається введення санкцій проти РФ в тому випадку, якщо директор Національної розвідки США Ден Коутс підтвердить втручання Росією в проміжні вибори в США. Їх заплановано на листопад 2018 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кремлі розповіли про переговори між Путіним та Меркель

Серед санкцій, передбачених документом, є обмеження на операції з новими випусками державних облігацій РФ. Також передбачається блокування операцій з акціями російських компаній, що працюють в сфері енергетики, включно з такими компаніями, як "Газпром" і "Роснефть". Також передбачається введення обмежень проти банків Росії, металургійного комплексу РФ і проти російських чиновників.

Після зафіксованого факту появи на Донбасі новітніх російських систем радіоелектронної боротьби санкції проти Росії мають бути посилені. Новітні та складні російські системи радіоелектронної боротьби, які знаходяться на озброєнні ЗС РФ були зафіксовані Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні.

Зараз ви читаєте новину «США готують нові санкції проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути