Ексклюзиви
неділя, 19 серпня 2018 15:35

У Кремлі розповіли про переговори між Путіним та Меркель

У Кремлі розповіли про переговори між Путіним та Меркель
Песков назвав переговори успішними. Фото: iMAG.one

У Кремлі переговори з канцлером ФРН Ангели Меркель назвали "корисними і ґрунтовними".

"Переговори були тривалими, це була дуже ґрунтовна і детальна розмова", – заявив прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков.

Пєсков розповів, що політики обмінялися думками щодо ситуації в Україні та виявили співчуття через пробуксовування процесу імплементації мінських домовленостей.

"Висловлювалася стурбованість у зв'язку з неясними перспективами продовження терміну дії закону про особливий статус Донбасу, що є досить важливим елементом мінських домовленостей", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін розповів, для чого йому "Північний потік - 2"

Путін і Меркель говорили про перспективи продовження газового транзиту через територію України. Лідери РФ і ФРН не вважають правильним спроби політизувати проект "Північний потік - 2". Піднімали тема можливих санкцій проти компаній, що беруть участь в реалізації "Північного потоку-2".

"Було підкреслено виключно комерційний характер і конкурентну перевагу цього проекту. І Путін, і Меркель зійшлися у тому, що абсолютно неправильно якимось чином політизувати цей проект", – сказав прес-секретар президента РФ.

Німецька сторона погодилась, що проект має бути завершений.

Переговори президента Росії Володимира Путіна і канцлера ФРН Ангели Меркель відбуваються поруч з німецьким Берліном в замку Мезеберг - урядовій резиденції. Це друга зустріч політиків за останні 3 місяці. Попередня зустріч відбулася 18 травня в російському Сочі. Путін подарував Меркель букет, який німецьке видання Bild назвало принизливим.

Коротку заяву від політиків прозвучить до початку переговорів. Підсумкової прес-конференції не буде. Теми планують обговорювати ті ж, що і в минулого разу - Сирія, Україна, будівництво газопроводу "Північний потік - 2" і американські санкції.

Зараз ви читаєте новину «У Кремлі розповіли про переговори між Путіним та Меркель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути