субота, 12 вересня 2020 10:12

США готують додаткові санкції проти Білорусі

США готують додаткові санкції проти Білорусі
Перший заступник держсекретаря США Стівен Біган анонсував підготовку санкції проти Білорусі в найближчі дні. Фото: gettyimages

Сполучені Штати Америки підготують санкції проти Білорусі в найближчі дні. Йдеться про білоруських чиновників, причетних до порушень прав людини і репресій.

Про це заявив перший заступник держсекретаря США Стівен Біган, повідомляє DW.

"На даний момент під санкціями США знаходяться 16 білоруських чиновників. Їм заборонено в'їжджати на територію США, їхні активи на території нашої держави заморожені. Я очікую, що через кілька днів ми зможемо остаточно визначити додатковий список санкцій", - зазначив Біган.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВФ відмовився давати Лукашенку гроші

"Вашингтон не ставить введення санкцій в залежність від відповідного процесу в Євросоюзі, проте координує його з Брюсселем. США поки не готують економічні санкції щодо Білорусі, але не виключаємо, що це буде зроблено в майбутньому", - додав він.

6 вересня на Марш єдності в Мінську вийшли від 170 до 200 тис. білорусів. На підтримку раніше затриманих зібралися акції також у Бресті, Могильові, Молодечні. Із 9 серпня в Білорусі тривають протести проти оголошеної перемоги Олександра Лукашенка на президентських виборах.

Зараз ви читаєте новину «США готують додаткові санкції проти Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути