пʼятниця, 11 вересня 2020 13:22

МВФ відмовився давати Лукашенку гроші

МВФ відмовився давати Лукашенку гроші
МВФ не зміг узгодити кредит із Мінськом. Фото: president.gov.by

Міжнародний валютний фонд не надасть Білорусі екстреного фінансування на $940 млн для боротьби з коронавірусом.

"У березні Білорусь звернулася до МВФ із проханням обговорити можливу екстрену допомогу, але угоди не було досягнуто, ми не знайшли способу подолати значні розбіжності з приводу належної реакції влади на цю проблему", - заявив речник МВФ Джеррі Райс, передає "Інтерфакс-Україна".

Запевнив, що інструмент швидкого фінансування не має жорстких умов.

"Щодо Білорусі ми не вимагали карантину, ізоляції, але ми очікували гарантій вжиття заходів щодо стримування пандемії відповідно до рекомендацій ВООЗ, що є нашою стандартною робочою процедурою в усіх країнах", - сказав Райс.

На початку квітня Мінськ звернувся до МВФ з проханням про надання $940 млн у рамках інструмента швидкого фінансування на боротьбу з наслідками поширення коронавируса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Лукашенка написали заяву в міліцію через замовчування смерті жінки від коронавірусу

Виконувач обов'язків президента Олександр Лукашенко заявляв, що Білорусь не виконуватиме додаткових умов МВФ, які не стосуються фінансової частини угоди.

"З'являються вимоги. Ви, мовляв, у боротьбі з коронавірусом робіть, як в Італії. Я не хочу, щоб, не дай Бог, в Білорусі повторилося, як в Італії. У нас своя країна і своя ситуація. МВФ продовжує вимагати від нас: давайте карантин, ізоляцію, комендантську годину. Що за дурість? Ми ні під кого не танцюватимемо", - говорив він.

Лукашенко довго не визнавав небезпеки коронавірусу. Не хотів впроваджувати карантин. Радив лікуватися від коронавірусу горілкою, сауною і роботою на тракторі. Через деякий час уточнив, що не бачить ніяких вірусів і на льоду їх бути не може. Він якраз тоді грав у хокей.

Зараз ви читаєте новину «МВФ відмовився давати Лукашенку гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути