субота, 16 вересня 2017 01:10

США готові приборкати КНДР військовими методами

США готові приборкати КНДР військовими методами
Запуск північнокорейської ракети. Фото: Delfi

У Білому домі розглядають військовий варіант реагування на ракетно-ядерну загрозу з боку Північної Кореї.

"Для тих, хто казав та робив коментарі з приводу відсутності військового варіанту, такий військовий варіант існує", - заявив радник з питань національної безпеки президента США Герберт Макмастер, пише Укрінформ.

Однак адміністрація США все ще сподівається на ефект нових санкцій ООН проти КНДР, які перешкоджатимуть провокаційній діяльності режиму. Радник президента США зазначив, що військові дії – це "не те, що ми вважали би за краще робити". Він підкреслив, що зараз потрібно докласти зусиль всієї міжнародної спільноти, щоб розв'язати глобальну проблему, яку становить Північна Корея.

Постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі також виступила із заявою, підкресливши, що ООН майже вичерпала всі варіанти для мирного врегулювання. Вона констатувала, що останні економічні санкції мать вплинути на економічну ситуацію, але для цього потрібен час.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Північна Корея запустила ракету у бік Японії

12 вересня Радбез ООН ввів нові санкції проти КНДР.

Зокрема, будуть введені обмеження на постачання в КНДР нафтопродуктів. Визначається також ліміт на постачання Північної Кореї сирої нафти — обсяги не повинні перевищувати показники за минулі 12 місяців. Також КНДР не зможе купувати конденсати і газоконденсатні рідини і не зможе продавати текстильну продукцію.

Нагадаємо, 3 вересня, стало відомо, що КНДР провела шосте ядерне випробування. За інформацією Північної Кореї, вона провела успішне випробування водневої бомби. Повідомлялося, що випробуваний водневий заряд може бути поміщений на міжконтинентальну балістичну ракету. Дії КНДР змусили світове співтовариство відреагувати.

Зараз ви читаєте новину «США готові приборкати КНДР військовими методами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути