середа, 22 липня 2020 15:52

США дали Китаю 3 дні на закриття консульства в Х'юстоні

США дали Китаю 3 дні на закриття консульства в Х'юстоні
США видворяють консульство Китаю в Х'юстоні. Фото: Reutrs

Уряд Сполучених Штатів Америки дав Китаю 3 дні, щоб той закрив своє консульство у Х'юстоні. Китай вже назвав цю вимогу порушенням міжднародного права.

Спочатку інформацію оприлюднив представник Міністерства закордонних справ Китаю Ван Венбін, згодом її підтвердили у Державному департаменті США, пише Bloomberg.

Зокрема, китайський дипломат зазначив, що Пекін планує жорско відреагувати на таку поведінку США, якщо вимога Вашингтону не буде відкликана.

Однак речниця Державного департаменту США Морган Ортагус сказала, що рішення ухвалене задля "захисту права інтелектуальної власності та приватних даних Америки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай запроваджує санкції проти американських чиновників

"США не змиряться з порушенням американського суверенітету з боку Китаю та залякуванням наших людей... як і з крадіжкою робочих місць в американців та іншою обурливою поведінкою", - підкреслила Ортагус.

Справа в тому, що за день до цієї заяви поліція та пожежні Х'юстона прибули до консульства начебто після повідомлень свідків про пожежу. При цьому до консульства рятувальників не впустили - вони користувалися драбинами.

Також очевидці та кілька місцевих телеканалів оприлюднили відеоролики, на яких можна було побачити вогонь у сміттєвих контейнерах у дворі консульства. Внаслідок цього у небо здійнявся стовп диму. Ймовірно, китайські дипломати палили якісь папери.

Раніше Дональд Трамп заявив, що розглядає можливість розірвання політичних відносин з Китаєм. Заява прозвучала на тлі підписання нових санкцій проти влади Китаю.

Зараз ви читаєте новину «США дали Китаю 3 дні на закриття консульства в Х'юстоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути