пʼятниця, 23 квітня 2021 07:15

США будуть стежити за відведенням військ Росії з кордонів з Україною

США будуть стежити за відведенням військ Росії з кордонів з Україною
Росія розпочинає відведення військ Південного та Західного військових округів, які проводили навчання в окупованому Криму та поблизу кордонів України, до пунктів постійної дислокації з 23 квітня. Фото: REUTERS

Сполучені Штати Америки підтверджують підтримку суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України.

І будуть стежити за ситуацією біля кордонів України після заяв російської сторони про завершення військових маневрів. Про це заявив керівник пресслужби Держдепартаменту Нед Прайс на регулярному брифінгу для журналістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін заявив, що готовий зустрітися з Зеленським

"Ми чули про заяву Росії, згідно з якою вона почне виведення військ з українського кордону. Ми чули слова. Я думаю, ми будемо чекати дій. Сполучені Штати продовжать стежити за ситуацією. Ми будемо робити це в тісному контакті з українською владою, а також з союзниками та партнерами ", — сказав американський дипломат.

Він підкреслив, що США були чіткими під час контактів з російським керівництвом, що РФ повинна "утримуватися від дій, спрямованих на ескалацію". Крім того, Прайс підкреслив, що Росія повинна "негайно припинити всю свою агресивну активність як на території України, так і біля неї".

Росія відводить війська від кордонів України. Міністр оборони країни-агресора Сергій Шойгу заявив, що ухвалив рішення завершити навчання в Південному і Західному військових округах. Заяву зробив в окупованому Криму.

Зараз ви читаєте новину «США будуть стежити за відведенням військ Росії з кордонів з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути