четвер, 09 серпня 2018 10:28

Спробував укоротити віку в СІЗО керівник рятувальної операції в "Зимовій вишні"

Спробував укоротити віку в СІЗО керівник рятувальної операції в "Зимовій вишні"
Пожежа у ТРЦ "Зимова вишня" сталася 25 березня. Там загинуло 60 осіб, 40 із них - діти. Фото: Апостроф

Російський пожежник Андрій Бурсін, який керував гасінням ТРЦ "Зимова вишня" у Кемерово, спробував накласти на себе руки у слідчому ізоляторі.

Його дружина Тетяна розповіла "Комерсанту", що чоловіка доправили до лікарні 7 серпня. У нього були забинтовані обидві руки. Таку інформацію отримала від адвоката.

Приводом для суїциду міг стати тиск з боку слідства, каже дружина. Крім того, Бурсіну не дозволяли бачитися із рідними.

"Суддя дозволила мені, матері та старшій дитині побачення. Я прийшла до ізолятора, мені сказали, що немає якихось документів і не пустили. З тих пір 6 днів пройшло. І двічі я намагалася потрапити на побачення", - розповіла жінка ТАСС. Співробітники слідчого комітету взагалі відмовили у побаченні. Там нема умов, пояснили.

Пожежник спробував покінчити з собою через нервовий зрив, кажуть медики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Витік азотної кислоти під Дніпром: рятувальники повідомили деталі

Бурсіна відвезли до лікарні для проведення медичних експертиз, заявила адвокат обвинуваченого Ольга Купріянова "Інтерфаксу". Коментувати інформацію про суїцид відмовилась.

Бурсін став 11 фігурантом справи про пожежу в торговому центрі. За версією слідства, він не дав наказу шукати людей у кінозалах "Зимової вишні". Діяв у порушення вимог федерального закону "Про пожежну безпеку". Його затримали 7 липня.

Пожежа у ТРЦ "Зимова вишня" сталася 25 березня. Її не могли загасити до середини наступного дня. Загинули, за останніми даними, 60 осіб, серед них - 40 дітей. Порятунку людей найбільше заважали задимленість приміщення і заблоковані евакуаційні виходи.

Про це службі ВВС розповів головний державний інспектор із пожежного нагляду Рінат Єнікеєв під час прес-конференції групи представників МНС, російських пожежних експертів і колишніх працівників пожежної служби.

Евакуації відвідувачів із торгового центру перешкоджали, перш за все, механічно заблоковані виходи. Також за 5 хв. після загоряння на 4 поверсі торгового центру всі шляхи евакуації були заблоковані токсичними продуктами горіння.

Зараз ви читаєте новину «Спробував укоротити віку в СІЗО керівник рятувальної операції в "Зимовій вишні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути