Ексклюзиви
пʼятниця, 15 березня 2024 06:40

Справа про секретні документи: суд у США відмовив Трампу

Справа про секретні документи: суд у США відмовив Трампу
У США суд відмовив Дональду Трампу закрити одну з кримінальних справ. Фото: gettyimages.com

Суд відхилив клопотання колишнього президента США Дональда Трампа про закриття кримінальної справи за звинуваченням у незаконному володінні секретними документами.

Таку постанову винесла суддя Айлін Кеннон, повідомляє CNN.

У постанові йдеться про те, що, хоча команда Трампа висунула "різні аргументи, які заслуговують на серйозний розгляд", зняття звинувачень не є виправданим. Справа стосується коробок з документами, деякі з них є засекреченими, які Трамп забрав до свого маєтку в Мар-а-Лаго, коли залишив Білий дім.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден випередив Трампа - опитування у США

Під час більш ніж тригодинних дебатів суддя дала зрозуміти, що не має наміру закривати одну з чотирьох кримінальних справ проти Трампа.

У клопотанні адвокати Трампа заявили, що закон, який прокурори використовували для звинувачення його у нібито зберіганні записів національної безпеки без дозволу, є занадто розмитим, щоб використовувати його проти колишнього президента.

Суддя у своєму запереченні зазначила, що питання про потенційну розмитість закону було б краще підняти "під час брифінгу для присяжних або в інших відповідних клопотаннях", а не в клопотанні Трампа про зняття звинувачень.

Чинний президент США Джо Байден та експрезидент Дональд Трамп отримали достатню кількість делегатів, аби закріпити за собою номінацію від своїх партій на участь у виборах у листопаді.

Зокрема, Байден здобув необхідну кількість у 1 968 делегатів. Водночас Трамп отримав 1 215 голосів делегатів, необхідних для висунення його кандидатом у президенти від Республіканської партії.

Зараз ви читаєте новину «Справа про секретні документи: суд у США відмовив Трампу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути