четвер, 15 березня 2018 07:47

Справа MH17: Росія створила "диспетчера Карлоса" за $50 тис.

Справа MH17: Росія створила "диспетчера Карлоса" за $50 тис.
Катастрофа з Boeing 777: "іспанський диспетчер" зізнався, що отримав гроші від Росії Фото: unn

Хосе Карлос Барріос Санчес стверджує, що російський телеканал RT виплатив йому майже $50 тис. за твіти про українських винищувачів, які супроводжували малайзійський Boeing.

"Диспетчер Карлос", який нібито працював у Борисполі, і писав в Twitter під псевдонімом spainbuca, має ім'я Хосе Карлос Барріос Санчес. Як з'ясували журналісти, цей чоловік має судимості в Іспанії і був заарештований в Румунії за шахрайство, пише Радіо Свобода.

Після збиття MH17 в небі над Донбасом російська пропаганда активно примножувала різні версії катастрофи. Одна з них базувалася на повідомленнях "іспанського диспетчера", який заявляв, що українські літаки нібито переслідували малайзійський Boeing.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: National Geographic зняв фільм про катастрофу MH17

Зараз диспетчер стверджує, що отримав всього гроші від російських джерел. Ці кошти він отримав як плату за свою роль "іспанського диспетчера Карлоса".

Заявляє, що може надати докази, які підтверджують зв'язок росіян з обліковим записом @spainbuca, а також банківські дані і записи розмов зі співробітниками RT. Хоча він так і не надав їх на прохання авторів розслідування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат у справі MH17 розповіла, чому згадали про Гіркіна

17 липня 2014 року на Донбасі був збитий пасажирський літак Boeing 777, загинули 298 осіб. У вересні 2016 року представники міжнародної слідчої групи заявили, що літак був збитий ракетою з комплексу "Бук", привезеного з Росії.

Зараз ви читаєте новину «Справа MH17: Росія створила "диспетчера Карлоса" за $50 тис.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути