вівторок, 14 вересня 2021 15:48

Співзасновник Apple відкрив власну космічну компанію

Співзасновник Apple відкрив власну космічну компанію
Privateer Space створили, щоб космос "став безпечним і доступним для людства". Фото: Reuters

Співзасновник компанії Apple Стів Возняк оголосив про створення власної космічної компанії Privateer Space.

Компанія не буде схожою на інші, заявив він у Twitter. Возняк заснував новий проєкт разом з американським інженером і генеральним директором робототехнічної компанії Ripcord Алексом Філдінгом.

"Разом ми далеко підемо. Космос — не перегони. Це не конкуренція або гра. Ми не одна людина, одна компанія чи нація. Ми — єдина планета. Ми — дослідники. Ми повинні працювати разом, щоб наступному поколінню було краще. Щоб космос був безпечним і доступним", - йдеться у відео на офіційній сторінці нової колаборації.

Нова компанія докладно розповість про плани на конференції Advanced Maui Optical and Space Surveillance Technologies 14-17 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні планують запустити космічний туризм

Засновник Amazon та аерокосмічної компанії Blue Origin мільярдер Джефф Безос подав до суду на національне управління з аеронавтики й дослідження космічного простору. Причиною стало рішення NASA передати контракт на будівництво місячного модуля компанії SpaceX Ілона Маска.

11 липня британський мільярдер і власник Virgin Galactic 70-річний Річард Бренсон злітав у космос. Корабель під час першого туристичного суборбітального польоту досяг межі з космосом і приземлився на космодромі "Америка" в США. Своїм польотом Бренсон випередив Безоса. Virgin Galactic конкурує з Blue Origin у сфері космічного туризму.

Зараз ви читаєте новину «Співзасновник Apple відкрив власну космічну компанію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути