понеділок, 24 травня 2021 23:39

"Співпрацюю зі слідством. Даю свідчення" - з'явилося відео із засновником NEXTA

"Співпрацюю зі слідством. Даю свідчення" - з'явилося відео із засновником NEXTA
Відео з'явилося у понеділок.

З'явилося відео із засновником Telegram-каналу Nexta Романом Протасевичем, якого затримали під час примусової посадки рейсу Ryanair у Мінську.

Це перше оприлюднене відео після його затримання напередодні. Воно триває менш як 30 секунд, оприлюднено білоруським провладним Telegram-каналом "Жёлтые сливы".

Опозиціонер говорить, що "продовжує співпрацювати зі слідством" і "дає свідчення" щодо організації протестів у Мінську. Також Протасевич стверджує, що в нього немає жодних проблем зі здоров'ям.

"Зараз я перебуваю в СІЗО №1 Мінська. Можу заявити, що жодних проблем зі здоровʼям, зокрема із серцем чи з будь-якими іншими органами в мене немає. Ставлення з боку працівників до мене максимально коректне й за законом. Я продовжую співпрацювати зі слідством і даю свідчення за фактом організації масових заворушень у Мінську", – каже на відео Протасевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна зупиняє авіасполучення з Білоруссю

Торік служба NEXTA та її канали були оголошені "екстремістськими", а згодом заборонені службами безпеки в Білорусі в рамках жорстокого придушення владою мирних протестів після сфальсифікованих результатів президентських виборів у серпні торік. Романа Протасевича визнали політичним в'язнем.

Зараз ви читаєте новину «"Співпрацюю зі слідством. Даю свідчення" - з'явилося відео із засновником NEXTA». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути